• Eigen Foto

Ga met Wecycle voor de high score in Schalkwijk Haarlem

HAARLEM Van maandag 2 tot met zondag 8 juli kan iedereen een high score bereiken in de Wecycle-game op een interactieve reclamezuil in Schalkwijk. Via een swipespel kunnen bezoekers laten zien hoe goed zij afgedankte energiezuinige lampen kunnen recyclen. De game wordt tegelijkertijd in twintig verschillende winkelcentra gespeeld, waardoor de high score landelijk zichtbaar is. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Het gratis te spelen swipespel is onderdeel van de campagne om het inleveren te stimuleren van afgedankte lampen en kleine ict-apparaten in de Wecycle-bak in de supermarkt. Het spelen in de winkelcentra is anoniem. Het spel is tot en met 15 juli ook op de mobiele telefoon of tablet te spelen via wecycle.nl/scoor. Bij spelen op mobiel of tablet zijn prijzen te winnen.

Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen ze voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren ze kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. Wecycle heeft 10.000 inzamelpunten in Nederland en werkt samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.