• De nieuwe eigenaars Frans en Danielle Stuy hebben grote plannen voor het Pannenkoeken Paradijs in het Reinaldapark.

    Sutiah van Netten

Frans Stuy heeft grootse plannen met Pannenkoeken Paradijs

HAARLEM Het Pannenkoeken Paradijs heeft sinds begin april van dit jaar een nieuwe eigenaar. De vorige eigenaars Erik Bussen en zakenpartner Ed Meekel hebben het restaurant na tweeënhalf jaar overgedragen aan Frans en Danielle Stuy. ,,Het Pannenkoeken Paradijs is gewoon open, daarom gaan we de veranderingen langzaamaan in fases doorvoeren", aldus de nieuwe eigenaar Frans Stuy.

Ondernemer en kermisexploitant Frans Stuy is vooral bekend als de Kermiskoning. In februari ontving Stuy als eerbetoon de Adreaspenning van Amsterdam, omdat hij als ondernemer al vijfentwintig jaar lang kansarme jongeren opleidt en werk geeft bij kermissen en andere evenementen. Naast het organiseren van kermissen en evenementen, gaat de ondernemer zich nu richten op het Pannenkoeken Paradijs. De horecabranche is echter geen onbekend terrein voor hem. Stuy: ,,Mijn vader en mijn twee overgrootmoeders komen allebei uit de poffertjes wereld. Toen ik acht jaar was stond ik al op een kistje poffertjes te bakken in de kraam van mijn vader. Bij mooi weer ga ik op het terras zeker poffertjes staan bakken."

Stuy heeft grote plannen met het paviljoen. De inrichting van het restaurant krijgt een nostalgische sfeer. ,,Het moet meer warmte en gezelligheid uitstralen. Ook gaan we de menukaart veranderen", aldus Stuy. Voor de kinderen komt in het souterrain een speelparadijs met onder andere flipperkasten, videospelletjes en voetbalspelletjes. Buiten komen nieuwe speeltoestellen. ,,Ouders die bij ons komen eten krijgen voor de kinderen penningen om beneden spelletjes te kunnen doen", licht Stuy toe.

Een andere verandering is dat de twee grote zalen op de twee bovenste verdiepingen van het pand te huur zijn. Stuy: ,,Het zijn twee mooie en grote ruimtes met prachtig uitzicht op het park die allebei uitstekend geschikt zijn voor het geven van bijvoorbeeld bruiloften, feesten, partijen, vergaderingen, workshops en seminars."

Het Pannenkoeken Paradijs heeft een aantal activiteiten op het programma staan. Zaterdag 11 mei is de Grand Opening. Een gezellig Hollands feest met optredens van onder andere Wesley Bronkhorst, Donny van Aarle, Robert Leroy, Mike Daane, Yves Berendse en DJ Eric Riga. De kaarten zijn uitsluitend voor 20 euro verkrijgbaar in het restaurant.

Zondag 12 mei op Moederdag serveert de chef-kok een speciaal moederdagmenu. De kinderen kunnen fijn spelen in de speelhoek of buiten in de speeltuin. Op het terras is live muziek met saxofonist Mr. Saxo P-Air.

Zaterdag 13 juli is het officiële openingsfeest van het Pannenkoeken Paradijs. Stuy: ,,Het is dan ook mijn verjaardag. We willen het openingsfeest koppelen aan het goede doel Stichting KiKa, Kinderen Kankervrij. De entree opbrengst gaat naar KiKa, omdat ik het een heel warm hart toe draag."

Voor meer informatie: www.pannenkoekenparadijshaarlem.nl en de facebookpagina van het Pannenkoeken Paradijs Haarlem.