• Lekker in het gras genieten van hapjes en drankjes.

    Eigen Foto

Foodtruckfestival in Kenaupark

HAARLEM In het monumentale Kenaupark vindt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus het foodtruckfestival ProefPark plaats. Het is de zesde editie met maar liefst 33 rijdende keukens, die gezamenlijk zo'n 99 gerechten serveren. Bezoekers nemen vaak een eigen picknickkleed mee om op het gras te genieten aan het einde van de zomervakantie van elkaar, het streetfood en de randprogrammering.

De afgelopen jaren is ProefPark, dat traditiegetrouw een weekend na Haarlem Jazz & More gepland staat, uitgegroeid tot een echt familie evenement waarbij er behalve lekker gegeten wordt ook een uitgebreide randprogrammering verzorgd wordt. Zo kunnen jongeren een eigen broodzakje knutselen en een broodje bakken boven een vuur, worden er voor de kleinsten diverse houten mini foodtrucks geplaatst om winkeltje te spelen, en is er theater van 'Hermans Weet Raad'. Het Haarlems Dagblad neemt deel met een photobooth in een klassieke camper voor een gratis aandenken. Dit alles begeleid door (Haarlemse) live bands als Uncle Sue rond borreltijd en de bekende FooDieJays in de avond.

Midden in het park, op een centrale plek staat een bar met huiswijnen, tappils, frisdranken en waters en nieuw voor dit jaar: een alcoholvrij bier van de tap. Daaromheen staan drie pagode tenten waarbij lokale speciaalbieren van de tap worden geschonken (twaalf verschillende soorten), wijnen uit alle continenten worden geschonken en live scroppino's worden bereid.

ProefPark is voor jong en oud gratis te bezoeken, vrij van hekwerken en of betaalbekers. Bij alle barren kan met pin of cash betaald worden, evenals bij de meeste foodtrucks. Meer informatie over deelnemers en openingstijden is te vinden op www.proefparkhaarlem.nl.