• Het was twee uur lang zweten geblazen voor de honderdtachtig sportieve deelnemers aan de unieke eenmalige Bootcamp work out in De Koepel.

    Sutiah van Netten

Flink zweten bij bootcamp in De Koepel

HAARLEM Het was donderdag 12 juli twee uur lang zweten geblazen voor de honderdtachtig sportievelingen die meededen aan de eenmalige bootcamp work out in De Koepel. Het was één van de allerlaatste mogelijkheden dat de voormalig koepelgevangenis is gebruikt voor een dergelijk evenement. Dit jaar zal er gestart worden met de grootschalige verbouwing, waarbij De Koepel in een paar jaar tijd wordt verbouwd tot de University College. De Bootcamp werd georganiseerd door Run Academy.

Bij binnenkomst vergapen de deelnemers zich aan het indrukwekkende hoge ronde gebouw. Veel deelnemers nemen een kijkje in één van de lege cellen. Een schril fluitje kondigt de start van de work out aan. De drie instructeurs Olga, Walter en Caroline dagen de deelnemers uit om met behulp van het lichaam intensieve work-outs te doen. Er worden oefeningen gedaan met squats, push ups, sit ups, jump squats en planken. Ook wordt er op commando gesprongen, gerend en gesprint. De deelnemers zijn allemaal bloed fanatiek. ,,Tijdens de work out wordt alleen gebruik gemaakt van de eigen lichaamskracht en van de mogelijkheden die de omgeving biedt. De eigen lichaamskracht is ons uitgangspunt", legt Niels-Olaf Bout uit van Run Academy. Deelneemster Mirjam na afloop: ,,De sfeer was heel goed. De bootcamp behoorlijk pittig, maar wel te doen." Haar sportvriendin Greet is vooral onder de indruk van de locatie: ,,Het was heel bizar om met zo'n grote groep in een oud gevangenis gebouw te sporten. Het was een hele bijzondere en unieke ervaring."