• Pr

Filmcompetitie voor jongeren

HAARLEM De Filmschuur (Lange Begijnestraat 9) presenteert Shoot Your Shot #13, een filmcompetitie voor 15- tot en met 21-jarigen uit Haarlem en omgeving. Inschrijven kan van dinsdag 5 september tot en met donderdag 5 oktober op www.shootyourshot.nl. Het jaarthema is 'Spanning!'.

Jongeren kunnen hierbij onder begeleiding van professionals uit de filmwereld in workshopverband een film maken én hun talenten ontwikkelen tijdens onder meer een montageworkshop. Ze zijn vrij in het kiezen van het genre; het kan gaan om een videoclip, animatiefilm, spannende speelfilm of fictieve vlog. Ook de inhoud is zelf te bepalen. De duur is gelimiteerd; minimaal één minuut, maximaal vijf minuten.

Uit alle inzendingen kiest de Filmschuur een aantal films voor de feestelijke finale, die voor zondag 17 december is gepland. De winnaar krijgt een waardebon van Open Studio en mag bij een Nederlands filmfestival jurylid zijn. De winnende film wordt een week lang als voorfilm in de Filmschuur vertoond. Deelname aan Shoot Your Shot #13 kost 10,00 euro. Alle deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor apparatuur, opnames en montage.