• Eigen Foto

Figuranten gezocht voor filmopnames 'De Oost' in Haarlem

HAARLEM De New Amsterdam Film Company is momenteel bezig met een nieuwe Nederlandse oorlogsthriller genaamd 'De Oost'. Deze film van regisseur Jim Taihuttu (Wolf, Rabat) speelt zich af in de jaren '40 gaat over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Voor deze film worden figuranten gezocht voor een shoot die zaterdag 21 september in Haarlem plaatsvindt. De scène speelt zich af op een boot waar de soldaten op zullen staan. De New Amsterdam Film Company zoekt een groot aantal figuranten die de soldaten willen spelen. Inschrijven als figurant kan via www.castingdeoost.nl.

'De Oost' speelt zich af tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog in 1946, en vertelt het verhaal van Johan (Martijn Lakemeier), een jonge Nederlandse soldaat die samen met honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië. Gaandeweg raakt Johan in de ban van Westerling (Marwan Kenzari), een charismatische legerkapitein. Wanneer de oorlog escaleert en Westerling het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

. De cast van de film bestaat uit onder andere uit Marwan Kenzari (Aladdin, Flikken Maastricht), Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Hollands Hoop) en Peter Paul Muller (Gooische vrouwen, All Stars).