• Het was gezellig druk tijdens de 34 ste editie van het Kleverparkfestival.

    Sutiah van Netten

Feestelijk Kleverparkfestival

HAARLEM Het was zaterdag 26 mei gezellig druk tijdens de 34ste editie van het jaarlijkse Kleverparkfestival, waarbij de Kleverparkweg, Schotersingel en Van Ostadestraat speciaal voor deze gelegenheid waren veranderd in een feestelijk festivalterrein met veel kraampjes met Haarlemse producten, muziek, eten en drinken. De gezellige rommelmarkt was verspreid rond de aangrenzende straten. Voor de kinderen waren leuke activiteiten georganiseerd.

Het prachtige weer zorgde voor veel vrolijke en blije gezichten. Bij de bijna honderd kraampjes boden lokale ondernemers een grote variatie aan in mode, kunst, design en 'good food'. De nadruk lag op originele, duurzame, creatieve en bijzondere producten. ,,Ik kijk mijn ogen uit, want er zijn zoveel bijzondere producten te zien én ook te proeven. Er is voor ieder wat wils. Mooie handgemaakte tassen, sieraden en accessoires. Maar ook lekkere en gezonde 'feel good' snacks en eerlijke natuurproducten. Ik vind het heel leuk om te zien dat er in Haarlem nog veel vakbekwame ambachtslieden zijn", aldus mevrouw Zegwaart, die samen met haar man langs de kraampjes slentert.

Verderop in het Kleverpark staat Sander Beerthuizen zijn spullen te verkopen op de rommelmarkt. Hij is niet de enige, want veel buurtbewoners hebben hun spullen op het gras uitgestald. Ook hier is het gezellig druk. De bezoekers lopen nieuwsgierig langs het koopwaar. ,,Ik ga elk jaar naar het Kleverparkfestival. Het is een soort van traditie geworden. Toen ik nog heel jong was ging ik altijd met mijn moeder mee naar de rommelmarkt. De sfeer is gezellig en relaxed. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij", vertelt Beerthuizen enthousiast.

Voor de kinderen was er van alles te beleven. Met de speciale kinderkaart konden kinderen tot twaalf jaar een groot aantal activiteiten doen. Zoals schminken, knutselen, poffertjes eten, acrobatiek en hockeyen. Er was een groot tropisch luchtkussen met palmbomen, een zweefmolen en een kinderboerderij met geitjes en pony's. De kinderen konden een ritje op een paard maken. Of workshops volgen op het Kleverpark Sportveld. Het Kleverparkfestival is feestelijk afgesloten met optredens van diverse artiesten op het podium voor de kerk.