• Archief

Extra aandacht voor voorlezen

HAARLEM Voorlezen is altijd een klein feestje, én belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen extra aandacht voor voorlezen. Met leuke gratis activiteiten in de Bibliotheek voor peuters, kleuters en volwassenen veelal geïnspireerd op het prentenboek van het jaar 2019: 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers. Het boek gaat over kater Harry, die bijna altijd binnen is. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Hij rent achter haar aan en raakt hopeloos verdwaald. Hoe komt hij nu weer thuis?

De Nationale Voorleesdagen gaan woensdag 23 januari van start met het traditionele Voorleesontbijt. Ouders kunnen samen met hun peuter komen luisteren naar een verhaal, terwijl ze samen een broodje eten. Tijdens het Voorleesontbijt wordt voorgelezen uit het prentenboek 'Een huis voor Harry'. De voorleesontbijtjes vinden plaats in de bibliotheken van Schalkwijk, waar wethouder Floor Roduner voorleest) en Bloemendaal, waar de burgemeester Elbert Roest voorleest. De voorleesontbijtjes vinden plaats tussen 9.15 en 10.15 uur. Kaartjes kunnen gratis gereserveerd worden via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekzuikennemerland.nl.

In het kader van de Voorleesdagen is er woensdag 23 januari vanaf 15.00 uur ook een muziekworkshop in de Bloemendaalse bibliotheek, maar die is helaas al volgeboekt. Er is nog wel plek bij de theatervoorstelling 'Een huis voor Harry', die 3 februari van 15.00 tot 15.45 uur op wordt gevoerd in de bibliotheek in het centrum. Harry is een kat die bijna altijd binnen zit. Maar dan komt vlinder Vera aan fladderen en wil graag tikkertje spelen met Harry. Hij gaat mee naar buiten, maar verdwaalt plotseling! Hoe komt hij nu weer naar huis toe? Alleen Vera de vlinder weet de weg. Maar waar is Vera? Het is aan het publiek om haar te helpen vinden. Kaarten kunnen gratis gereserveerd worden via www.bibliotheekzuikennemerland.nl.