• Eigen Foto

Expositie met keramiek van Ineke van eden in kunstcentrum

HAARLEM In Kunstcentrum Haarlem (Gedempte Oude Gracht 117-121) wordt zaterdag 23 februari om 15.00 uur een expositie geopend met kleurrijk werk van keramiste Ineke van Eden. In november 2018 ontving Van Eden de Kunstlijn Publieksprijs. Bezoekers aan de Kunstlijn in Haarlem konden hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. Een groot deel van de bezoekers koos voor het beeldje 'Bluebird' van Ineke van Eden. Als prijs kreeg Ineke van Eden een tentoonstelling in Kunst centrum Haarlem. De tentoonstelling is te zien tot en zaterdag 23 maart.

Vrolijke en speelse beeldjes, vaak dierfiguren, kenmerken het werk van Ineke van Eden. Zij laat zich inspireren door het leven van alledag en wil met haar werk zorgen voor tenminste een glimlach. Haar werk, van grote beelden tot kleine dierendoosjes, is gemaakt van chamotteklei versierd met bijvoorbeeld gekleurd slib, glazuur en lusters (glazuur-techniek) met edelmetalen.

De opleiding tot keramiste kreeg Ineke van Eden in Richmond in Engeland. Daarnaast heeft zij de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda met succes afgerond. Als docente was zij onder meer werkzaam in de oliestaat Oman. Op dit moment werkt Ineke van Eden bij Hart Werk & Kunst van de Hartekamp Groep en heeft haar keramiekatelier aan huis in Heemstede.