• Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto

Wethouders en politie lezen voor tijdens Voorleesontbijt

HAARLEM De Nationale Voorleesdagen gingen vanmorgen van start met het Nationale Voorleesontbijt. Talloze bekende én onbekende lokale helden lezen tijdens de Voorleesdagen voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Bij de SKOS en Kinderopvang Haarlem werd er flink voorgelezen op de locaties. Daarbij kregen ze hulp van wethouders Jur Botter en Merijn Snoek, leerlingen van groep 5 van de Bavinckschool, kinderboekenschrijfster Kim Aukema, politieagent Arno en vele ouders, opa's en oma's.

Wethouder Financiën, Sport en Openbare Ruimte bij Gemeente Haarlem, Merijn Snoek las kinderen bij kinderdagverblijf Kameleon voor uit het prentenboek van het jaar, 'Moppereend'. Bij wethouder Jur Botter, verantwoordelijk voor onder andere Jeugd en Onderwijs luisterden de kinderen van de locatie Pepijn aandachtig en dansten ze op het lied van Moppereend. Op verschillende peuteropvang locaties van de SKOS kwamen scholieren voorlezen. Bij de Peutervinckjes waren het de leerlingen van groep 5 van de Bavinckschool die met groot succes, enthousiast hun best deden om de aandacht van de peuters vast te houden.

Komende week staan er nog meer activiteiten met het thema lezen op het programma bij veel van de locaties van de SKOS en Kinderopvang Haarlem. 

De SKOS en Kinderopvang Haarlem gaan vanaf 2020 samen verder als één organisatie onder de naam Hero kindercentra. Door de krachten te bundelen zijn beide instanties klaar voor de toekomst.