• Eigen Foto

Soliste van André Rieu treedt op bij Sterrengala

HAARLEM/HEEMSTEDE  Maandag 30 maart vindt alweer de vierde editie van het Sterrengala Haarlem plaats in de Philharmonie. Dit unieke gala, dat ook bekend staat als het méést culinaire gala in Nederland, is een initiatief van Lionsclub Heemstede-Bennebroek. Zoals elk jaar verbinden bekende artiesten hun naam aan het gala. De line-up van dit jaar is zeer bijzonder: Donij van Doorn, sopraan soliste bij André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest, zanger en acteur Fabian Egli (ook bekend van Frommermann) en het welbekende Kennemer Jeugd Orkest.

"Het belooft een unieke avond te worden, zeker met deze artiesten en muzikanten. Tussen de gangen van het diner, bereid door bekende sterrenchefs uit Haarlem en omgeving, kunnen de gasten genieten van dit indrukwekkende en afwisselende muziekprogramma," zegt Hendrik Jan Visser, voorzitter van de gala commissie.

Het Kennemer Jeugd Orkest is in 1995 ontstaan door een samengaan van het Haarlems Jeugd Orkest en het Bloemendaals Jeugd Orkest en viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. In het orkest spelen jonge mensen van 14 tot 21 jaar onder de bezielende leiding van dirigent Matthijs Broers. Het orkest zal een uniek optreden geven met zowel sopraan Donij van Doorn als Fabian Egli.

Donij van Doorn toert als sopraan solist bij het orkest van André Rieu over de hele wereld. "Donij draagt het Sterrengala Haarlem een bijzonder warm hart toe en is vanaf het begin betrokken geweest bij de muzikale invulling van de avond. Dit keer is het dan ook haar vierde optreden op het gala."

De uit Zwitserland afkomstige bariton Fabian Egli is sinds 2009 werkzaam als opera- en musicalzanger. Hij is tevens gast solist bij André Rieu en maakt deel uit van het befaamde Frommermann ensemble.

Voor meer informatie over het Sterrengala Haarlem en de tafelverkoop: www.sterrengalahaarlem.nl