• De warming up voor de vorige editie in 2018.

    Archief

Santa's rennen weer door de Haarlemse binnenstad

HAARLEM Tijdens de zesde editie van de SantaRun Haarlem op vrijdag 13 december rennen er weer kerstmannen door de Haarlemse binnenstad. Deze fun run is zeker één van de mooiste winteractiviteiten van Haarlem en trekt ruim 2.000 deelnemers. Dit jaar kunnen alle leeftijden zich inschrijven. De opbrengst gaat naar drie goede doelen. 

De ruim 2.000 verklede deelnemers rennen, lopen, huppelen of dansen het drie kilometer lange parcours door de feestelijk verlichte binnenstad. De SantaRun Haarlem is uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland. Het doel is om een feestelijke avond te hebben, niet per sé om de beste tijd halen. Deelnemers, vrienden, sponsoren en partners van de SantaRun Haarlem halen geld op voor het goede doel, met als thema 'kinderen'. De drie goede doelen van dit jaar zijn: WeekendAcademie, KinderUniversiteit Haarlem en Stichting Hidup Baru.

Nieuw dit jaar is The Elfs Run. In deze sponsorloop gaan zoveel mogelijk kids een rondje om de kerk. De kinderen kunnen zich laten sponsoren door familieleden, buren, vrienden, juffen en meesters. Door hieraan mee te doen ondersteunen ook zij het goede doel. 

SPONSORING Voor wie met een bedrijf mee wil doen, zijn er vele sponsormogelijkheden om het evenement te ondersteunen. Word vriend, sponsor of partner van de SantaRun, dan ontvang je startbewijzen, Santapakken, consumptiebonnen en natuurlijk de nodige aandacht in aanloop naar en op het evenement. 

GROOTS WINTERFEEST Deelnemers en publiek kunnen zich opmaken voor een groots winterfeest op de Grote Markt op 13 december. Om 18.00 uur is de start van The Elfs Run met aansluitend de warming up voor alle Santa's, rendieren en kerstengelen waarna het startschot volgt. Bij terugkomst staat de deelnemers een feestelijke afterparty te wachten. Dit jaar is er ook de mogelijkheid om een snack te halen bij één van de foodtrucks die op de Grote Markt staan.

Meer info over het programma, de inschrijving, The Elfs Run, de goede doelen of de mogelijkheden voor bedrijven, is te vinden op santarunhaarlem.nl. Of volg de SantaRun Haarlem op Facebook of Instagram.