• L.Hodiamont

Oktoberfest in centrum van Zandvoort

HAARLEM Voor het achtste opvolgende jaar organiseert Muziekfestival Zandvoort een Oktoberfest. Dit evenement vindt zaterdag 28 september vanaf 19.30 uur plaats op het Raadhuisplein, in het centrum van Zandvoort. Optredende artiesten van het Oktoberfest zijn onder andere dj Thomas Tannenbaum en het duo Party Kryner.

Veel mensen vinden het een beetje vreemd dat het Oktoberfest in september plaatsvindt, maar de verklaring hiervoor is dat het traditionele Münchner Oktoberfest begint op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt op de eerste zondag in oktober. Dus vinden veel activiteiten in september plaats. Het Zandvoortse Oktoberfest houdt vbast aan de tradities van dit oorspronkelijke Duitse feest en was de afgelopen jaren steevast een doorslaand succes.

Uiteraard zal de muziek de boventoon voeren met daarnaast alles wat men van een Oktoberfest mag verwachten. Bier, wijn en niet in de laatste plaats Dirndl und Lederhosen. Ook de lange tafels ontbreken dit jaar niet. De organisatie is al jaren blij verrast dat vele bezoekers in gepaste kledij komen, hetgeen de sfeer natuurlijk ten goede komt.

Voor de muziek is dit jaar gekozen voor een keur aan artiesten. Host dj Thomas Tannenbaum neemt het publiek mee naar de sferen van herfst en winter, hoewel het eind september nog lekker kan na-zomeren. Naast Thomas Tannenbaum kan men de volgende artiesten op het buitenpodium verwachten: feestzanger Patrick Hendrikx, het duo Party Kryner, zangeres Anita en het opvallende trio Tolle Leute.

Het feest op het Raadhuisplein gaat om 19.30 uur van start en is gratis toegankelijk. De buitentaps op het plein gaan een uur voor aanvang al open. Na afloop van het evenement is er een afterparty in heel wat omliggende horecagelegenheden. De laatste informatie aangaande het Oktoberfest is te vinden op de Facebookpagina van Muziekfestival Zandvoort. Zandvoort is goed bereikbaar per fiets, bus en trein of per auto. Parkeren dichtbij het Raadhuisplein in de Parkeergarage Centrum.