• Het is de droom van veel kinderen om bij Kinderen voor Kinderen te zingen.

    Stefan Ruijgrok Fotografie

Leren zingen voor Kinderen voor Kinderen

HAARLEM Kinderen voor Kinderen is populairder dan ooit. Youtube filmpjes worden miljoenen keren bekeken en ze spelen voor uitverkochte zalen door heel het land. Het is de droom van veel kinderen om ook auditie te doen bij Kinderen voor Kinderen. De Musical4daagse biedt hulp om de auditie zo succesvol mogelijk te volbrengen met auditietrainingen in oktober en november.

De docenten van de Musical4daagse, inmiddels een bekend begrip in Haarlem, krijgen regelmatig de vraag of zij ook kinderen coachen voor de audities van Kinderen voor Kinderen. De Musical4daagse werkt met kinderen vanaf 6 jaar tot 12 jaar in vier dagen naar een musical toe in De Stadsschouwburg in Haarlem. De repetities en de presentaties vinden plaats in De Stadsschouwburg. "De discipline die daarvoor nodig is, wakkert de droom van het auditie doen bij Kinderen voor Kinderen alleen maar aan bij de kinderen", zo laat Jeroen Heiliegers namens Musical4daagse weten. "Zo is het idee ontstaan om de kinderen daarbij hulp te bieden".

Met meer dan duizend auditanten is het een flinke klus voor het team van Kinderen voor Kinderen om de juiste kinderen te selecteren. Daarom organiseert de Musical4daagse nu auditietrainingen voor Kinderen voor Kinderen. Heiliegers legt uit: "Tijdens de auditietraining werken de docenten aan verschillende onderdelen die nodig zijn tijdens de auditie. De dag wordt gezamenlijk begonnen met een zang en dans warming-up. Hierna wordt een kleine choreografie aangeleerd. Hier wordt gecoacht op het tempo van het aanleren, energie, uitstraling en natuurlijk plezier. Natuurlijk wordt er ook gezongen. Zang is een van de belangrijkste disciplines voor deze auditie. Er wordt gewerkt met het opgegeven auditienummer. Ook gaan we aan de slag met ritme, muzikaliteit, zangtechniek en beleving. Maar het allerbelangrijkste is het hebben van plezier en het opbouwen van zelfvertrouwen".

De auditietrainingen vinden plaats op 20 oktober, 25 oktober, 27 oktober en 3 november aan het Energieplein 2. Meer informatie is te vinden op www.musical4daagse.nl/auditietraining.