• Archief

Grootste kerstmarkt van het land op de Grote Markt

HAARLEM De Haarlemse binnenstad wordt zaterdag 7 december (10.00 tot 21.00 uur) en zondag 8 december (11.00 tot 19.00 uur) omgetoverd tot één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland en de Benelux.

Tijdens de kerstmarkt staan zo'n 300 kramen op en rondom de Grote Markt, klinken de kersthits uit de speakers en loopt er onder andere een Dickensorkest door het centrum. Ook treden er diverse koren op in prachtige monumentale locaties. Een ware aanrader is 't Straatje van Emma, een bekende Haarlemse traditie. Beleef in de Schagchelstraat een kerstfeest geheel in de stijl van Koningin-moeder Emma. Keer terug naar de negentiende eeuw en ontmoet gracieuze dames, barbiers, dames van twijfelachtige zeden, schoorsteenvegers, gegoede burgers en een heuse valkenier.

Bijzonder dit jaar is het optreden van La Familia op zondag 8 december om 15.00 uur in de Grote of Sint Bavo Kerk op de Grote Markt. Bij dit sfeervolle concert in André Rieu-stijl wordt de Nederlandse zangersfamilie in een prachtig decor ondersteund door het Haarlems Kinderkoor en de La Familia Ballroom Dancers. De toegang is gratis.