• Franklin van der Erf
  • Franklin van der Erf
  • Franklin van der Erf
  • Franklin van der Erf

Coming Out Dag groots afgesloten in Patronaat

HAARLEM De internationale Coming Out Dag op 11 oktober is na tal van activiteiten groots afgesloten met het allereerste openminded No Labels Festival. Zangeres Merol én daarna de Smartlappen Karaoke Live Band lieten de bezoekers feesten, zingen en dansen. Reden voor de organisatie voor een herhaling volgend jaar.

De organisatie had met Merol een grootse artiest in huis. De spraakmakende zangeres verenigt homo's en hetero's, huisvrouwen en studentenclubjes met haar vrolijke synthpop vol rake teksten. Haar 'begeleidingsband', bestaande uit alleskunner Milan, en zijzelf hadden zichtbaar lol op het podium. Vooral haar hits 'Lekker met de Meiden', 'Hou je bek en bef me' en 'Geen reet' werden luidkeels meegezongen. Het laatste nummer was door de zangeres aanleiding tot de allereerste 'Geen Reet Competitie'. Drie bezoekers die ook vonden dat zij geen reet hadden, werden op het podium uitgenodigd voor deze wedstrijd. De winnaar van de verkiezing werd middels een applausmachine van het publiek bepaald.

MEEZINGEN Na deze vrolijke act was het tijd voor de Smartlappen Karaoke Live Band, die al menig zaal plat gespeeld heeft. De band is bekend van Lowlands tot Paradiso en nu dus een goedbezochte Patronaat. De formule is simpel; men kiest een nummer uit de lange lijst nummers van de band, meldt zich aan bij de gastdames Bri en Mare en wordt later uitgenodigd op het podium om het nummer live te vertolken met de strakke band. Speciaal voor deze dag werden de smartlappen aangevuld met een groot aantal disconummers uit de HomoTop100. Het uitzinnige publiek zong dan ook luidkeels mee met Manuela en YMCA. Ook de host van de avond, Miss Sasja La Vine, en de bodypaint-kunstenares Maria del Carmen, vermaakten het publiek met optredens en prachtige uitzinnige kunstwerken op gezichten en andere lichaamsdelen.

VOLGEND JAAR WEER Instanties als COC Kennemerland, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en de Dusty Foundation kregen op het podium ruimte om te vertellen wie ze zijn en waar ze voor staan. Uiteraard was de enige voorwaarde dat er een lied gezongen zou worden. Drijvende krachten achter het No Labels Festival, Mart Pos en Yvonne Pos van MY Productions en Hans Goes van Goes Pr & Entertainment, zijn tevreden over de eerste editie. "Een eerste keer is altijd spannend, maar we merken aan de opkomst en de reacties in de zaal dat we het concept volgend jaar zo weer neer kunnen zetten en uitbreiden."