• Elizabeth Muusha was eerder deze week te gast bij Museum Zandvoort.

Elizabeth Muusha opent tentoonstelling 'Haarlem Duurzaam en Circulair'

HAARLEM Elizabeth Muusha, directeur van de Mutarese afdeling van de National Gallery of Zimbabwe, opent vrijdag 24 mei om 16.00 uur de tentoonstelling 'Haarlem Duurzaam en Circulair' in het Haarlemse Kweekcafé (Kleverlaan 9). Met deze expositie vraagt de Stedenband Haarlem-Mutare aandacht voor kunstenaars die zich inzetten voor een duurzame wereld en in hun werk daar een statement over geven.

Aan Haarlem Duurzaam en Circulair werken kunstenaars mee uit Nederland, Duitsland en Zimbabwe: Ap Esenbrink, Sandra di Lello, Laura Baar, Mari Terauchi, de Stichting Juttersgeluk, L. Gusinyo, Lovemore Kambudzi, Clive Mukucha en Sarah van den Akker. De tentoonstelling duurt tot 30 juni.

De Stedenband werkt al vele jaren samen met Elizabeth Muusha, onder andere bij het beeldenproject in Spaarnoog. In 2008 bracht zij een werkbezoek aan Haarlem tijdens de tentoonstelling 'Verborgen Verhalen' in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Dit was een expositie met werk van kritische Zimbabwaanse kunstenaars onder de verschillende regimes. Muusha is van 15 tot en met 26 mei in Haarlem. In die periode legt ze contacten met Nederlandse kunstenaars, kunstinstellingen en andere cultuurplatformen. Op 22 mei geeft ze een gastles op het Schoter, op 23 mei een lezing in 37 PK Platform der Kunsten en op 24 mei opent ze de tentoonstelling van de Stedenband in het Kweekcafé.