• Eigen Foto

Elisabeth Schelvis exposeert bij Olivijn

HAARLEM Restaurant Olivijn in de Kleine Houtstraat is meer dan een restaurant, ze hebben er ook kunstgaleries. Momenteel met een foto-expositie van Elisabeth Schelvis. Tot en met augustus kunnen gasten genieten van een verkooptentoonstelling, ditmaal met blauw, linnen schilderijen. Elisabeth Schelvis komt uit Velzen en gebruikt de fototechniek cyanotypie.

Het werk van Schelvis is een combinatie van digitale fotografie en een aloude fototechniek cyanotypie, dat een fotografisch proces is waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. De Engelse wetenschapper, fotograaf en astronoom John Herschel ontdekte dit proces in 1842. De foto's zijn prachtige blauwdrukken. Voor haar werken gebruikt ze linnen als fotopapier en de zon, strand en zee om deze te ontwikkelen. Elisabeth maakte deze techniek zichzelf eigen door te experimenteren. Saskia de Wal-Post, fotografe en galeriehoudster bij Olivijn, werd enthousiast van Elisabeth's eigenzinnige series. Elisabeth studeert in 2020 af aan de Fotoacademie in Amsterdam. 

Saskia zat in de jury van Fotobond Noord-Holland. Honderden foodfoto's werden aan het oog van de jury onderworpen. Hierbij sprongen 'Woensdag Gehaktdag' en 'Melk-stills' voor Saskia er uit en gaven aanleiding voor een nadere kennismaking wat verder ging in de organisatie van deze solo-expositie in Galerie Olivijn.