• Zomer in de Zaanen is leuk voor jong en oud.

    Eigen Foto

Elfde Zomer in de Zaanen

HAARLEM De Beatle-esque Yorick van Norden met band op het hoofdpodium, kinderen met zelf geknutselde armbandjes op het grasveld, versierde stroopwafels en mobiele wijnen van Proefgoed aan de marktkramen - het zijn allemaal ingrediënten van Zomer in de Zaanen, dat zaterdag 30 juni van 14.00 tot 23.00 uur in het park aan de Mercuriusstraat/Zaanenlaan plaats vindt. Het thema is dit jaar 'Back to the future'.

Tijdens Zomer in de Zaanen kan groot en klein genieten van muziek, doe-activiteiten en culinaire hoogstandjes. En dat alles onder de noemer 'Voor de buurt, door de buurt'. Net als in voorgaande jaren kent het festival een duidelijke driedeling. Deel één is de muziek. Jazz, salsa, rock, blues, soul en zelfs Afrikaanse muziek uit Haarlem-Noord door de formatie Dinanga, het staat er allemaal. Op het hoofdpodium spelen beginnende grootheden als wijkorkest De Jonge Muggen en het Paternalistisch Ensemble. Maar ook is er aanstormend talent als de Arctic Monkeys-look-a-likes van POM en de dansbeats van Groovy Crew. Bovendien zijn er gevestigde namen als de tropentonenproducenten van La Sonora en Sixties-wonder-retro-boy Yorick van Norden, die een try-out van zijn komende najaarstournee komt geven. Naast het hoofdpodium is er een tweede podium. Daarop staan de jonge talenten van muziekschool Hart.

Deel twee is ingeruimd voor workshops, kinderactiviteiten en sport en spel. Men kan bijvoorbeeld bootjes timmeren en daarna laten varen met Modderlab. Ook is het mogelijk om te luisteren naar de verhalenverteller in haar caravan, slijmerige slime te maken met Artwise of jezelf te laten scheren of knippen door een barbier.


Derde onderdeel van Zomer in de Zaanen is de 'smaakmaker'. Het festival biedt meer dan alleen een zak patat of een beker lauwe pils. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld versierde stroopwafels van Caravana de Carmen, speciale wraps van Tasty Kitchen, pizza's van Eco-pizza en mobiele wijnen. Die worden geserveerd in een authentieke Franse Citroën HY.

Voor meer informatie: zomerindezaanen.nl of op Facebook, facebook.com/posthuiszaanenpark.