• Archief

Elfde editie van Haarlem Draait door

HAARLEM In het centrum, rond de Grote Kerk, en rondom het Draaiorgelmuseum aan de Küppersweg 3, vindt maandag 21 mei de elfde editie plaats van het internationale draaiorgelevenement 'Haarlem Draait Door'. In het centrum start het evenement om 11:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Net als voorgaande jaren is de Grote- of St. Bavokerk geopend, waar het Müllerorgel wordt bespeeld door de Haarlemse organist Christiaan de Vries, afgewisseld met het draaiorgel de Piccolo uit Groningen dat klassieke muziek ten gehore zal brengen. In en rond de Bavo en op de Grote Markt staan de orgels opgesteld: Grote Markt voor het stadhuis, Grote Markt bij het standbeeld van Coster, het Klokhuisplein, de Damstraat, de Oude Groenmarkt.

In de Waarderpolder start het evenement om 12.00 uur en eindigt het om 17.00 uur. Het Draaiorgelmuseum aan de Küppersweg 3 vormt hier de kern van het evenement en het museum is deze dag geopend vanaf 12.00 uur. De orgels staan op de Küppersweg en de Hendrik Figeeweg.

Het NZH-Vervoermuseum aan de A. Hofmanweg 35 maakt dit jaar voor het eerst deel uit van 'Haarlem Draait Door' en ook dit museum is deze dag geopend vanaf 12.00 uur. Bij het museum staat ook een orgel opgesteld. Het NZH-Vervoermuseum verzorgt een pendeldienst.