• Archief

Elf rijbewijzen ingevorderd bij politiecontroles

NOORD HOLLAND De politie heeft afgelopen weekend elf rijbewijzen ingevorderd van automobilisten, brom- en snorfietsers. In totaal werd 48 keer een proces-verbaal opgemaakt voor bestuurders die onder invloed van alcohol of drugs hadden gereden.

In onder andere Haarlem, Abbenes, Velsen, Purmerend, Hoogkarspel, Berkhout, Alkmaar, Zaandam, Hoorn en Koggenland werden drankrijders aan de kant gezet door de politie op basis van hun slechte rijgedrag of na aanrijdingen, waarbij de drankrijders betrokken waren. Tegen al deze bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

In Haarlem werden extra alcoholcontroles gehouden door Team Verkeer van de politie. Hierbij werden in totaal 2.087 blaastesten afgenomen, werd 38 keer proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs en werden zes rijbewijzen ingevorderd. Het team stond onder andere in de omgeving van de Zijlweg, het Kenaupark, de Fonteinlaan en de Turfmarkt. Op de Zijlweg bleken twee bestuurders na een speekseltest onder invloed van drugs te rijden. Bij hen werd bloed afgenomen door een arts dat zal worden doorgezonden naar het NFI.