• Archief

Eerste editie van 'Beste Pingponger van Haarlem'

HAARLEM Het duurt nog anderhalve week voordat de eerste editie van 'De Beste Pingponger van Haarlem' plaatsvindt, maar nu is al een groot succes behaald. Het beoogde aantal van honderd deelnemers is, anderhalve week voor het sluiten van de inschrijving, ruimschoots overtroffen. Daarbij valt op dat de meeste deelnemers geen lid zijn van een tafeltennisvereniging.

,,Hier hadden wij alleen maar op kunnen hopen", aldus organisator Ron Doevendans. ,,De kracht van pingpong is dat iedereen het kan. Dat blijkt ook wel uit de reacties, zodra ik over het toernooi vertel. De meeste mensen hebben wel eens gespeeld en vaak hele leuke herinneringen gekoppeld aan pingpong. Ik denk dat het daarom ook zo aanslaat". De organisatie heeft bewust gekozen voor twee klassen: De Ripperdaklasse voor gevorderde spelers en de Kenauklasse voor de andere talenten.

Een favoriet uitkiezen voor de Kenauklasse vindt Doevendans lastig. ,,Er zijn heel veel spelers die ik niet ken en dat geeft wel een leuke dynamiek. Deelnemers die regelmatig op werk een balletje slaan of vroeger op de camping goed waren, maken een goede kans op de titel". In de Ripperdaklasse lijken Thijs Groeneveld, Jens Wiersma, Ron van den Burg en Nard Koppen de favorieten. Deze heren komen uit in de landelijke divisie. Toch is het geen uitgemaakte zaak: ,,Er zijn meerdere spelers die, op een goede dag, als outsider zomaar kunnen verrassen. En wie weet is er wel een vierde klassespeler die voor een stunt kan zorgen. Al is het spelen tegen landelijke spelers natuurlijk ook gewoon een nieuwe ervaring".

De Beste Pingponger van Haarlem vindt van 18 tot en met 20 januari plaats. Op vrijdagavond en zaterdag kunnen de deelnemers zich kwalificeren voor de finaledag. Naast de individuele prijzen in Ripperda- en Kenauklasse, is er ook een prijs voor het Beste Pingpongbedrijf van Haarlem.