• De organisatoren van SoulFood zijn geen onbekenden in het Haarlemse uitgaansleven

    Eigen Foto

Eerste editie SoulFood in de Lichtfabriek

HAARLEM In de De Lichtfabriek (Minckelersweg 2) wordt zondag 9 december van 15.00 tot 21.00 uur de eerste editie van SoulFood gehouden, een 'Feelgood' zondag- namiddag evenement dat wordt ingevuld door gerenommeerde dj's, een liveband en iedere maand een ander bekend hoogstaand restaurant uit de regio, want het is de bedoeling dat het evenement iedere maand plaats gaat vinden.

Organisatoren Jessica Philipoom en Robert Hoogduin zijn geen onbekenden in het Haarlemse uitgaansleven. ,,Een paar maanden geleden bedachten we dit concept. Nadat we een presentatie van de nieuwe directie van de Lichtfabriek hadden bijgewoond, wisten we direct dat dit de meest ideale plek was om dit evenement neer te zetten", aldus Jessica Philipoom. ,,Haarlem heeft echt behoefte aan een goed evenement, dat niet alleen een bijzondere uitstraling heeft, maar ook elke maand weer vernieuwend is. Mede doordat het evenement in de middag al begint, sluit het naadloos aan op onze doelgroep."

Iedere editie krijgt hetzelfde gevoel en chique uitstraling, alleen heeft iedere editie een andere invulling van zowel artiesten als restaurants. De eerste editie wordt ingevuld door restaurant Hout, waarbij Martijn Franzen en zijn keukenbrigade een bijzondere diversiteit aan fingerfood zal voorschotelen. De gasten worden verwelkomd met een glaasje bubbels.

Als liveband staat zondag 9 december The Dearly Beloved geprogrammeerd, een Prince tributeband die nu 5 jaar bestaat en is opgebouwd uit acht gepassioneerde muzikanten met allemaal één ding gemeen: een onvoorwaardelijke liefde voor Prince en zijn muziek. De band wordt geleid door zanger Wayne Moen, ooit finalist van Idols. De djs van dienst zijn dit keer dj Marcello en het dj-duo FunkSoulBrothers. Zij worden tijdens hun set aardig uit hun comfortzone gehaald, want in plaats van dancemuziek wordt er alleen maar soul, funk en disco gedraaid.

Kaarten voor de eerste editie van SoulFood kosten 17,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop, kan men kijken op de Facebookpagina van SoulFood Haarlem.