• Haarlem - Een scooterrijder is zaterdagavond gevallen nadat op hetzelfde moment een lading van een pallet afviel. Rond kwart over zes reed de jongen door de Generaal Cronjestraat toen een winkelmedewerker bezig was om een pallet met daarop plastic kratten te verplaatsen. De plastic kratten vielen midden op straat, waardoor de scooterrijder de kratten niet meer kon ontwijken.

    Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de jongen in de ambulance aan zijn verwondingen behandeld.

    De politie heeft de gegevens van beide partijen genoteerd. Na de behandeling in de ambulance hoefde de jongen niet mee naar het ziekenhuis. Hij hield er een pijnlijke arm aan over.

    Rowin van Diest

Eerste editie Haarlem Halloween Parade

HAARLEM Een confrontatie met een slenterende massa zombies, vampiers, horrorfilmkarakters en andersoortige griezels. Wie zaterdag 28 oktober in de binnenstad vertoefde, kon dat niet of nauwelijks voorkomen. Voor het eerst in de geschiedenis had de Haarlem Halloween Parade plaats.

,,In Haarlem zijn al eerder Halloween-feesten georganiseerd, maar wij willen Halloween met de parade en het aansluitende feest in de Lichtfabriek naar een hoger niveau tillen'', vertelde organisator Bob Wisman vooraf. ,,Halloween is meer dan verkleden en dansen op een leuk feest.'' De parade begon op de Grote Markt en werd aangevoerd door fakkeldragers en steltenlopers. De belangstelling was enorm, zowel qua deelnemers als publiek. Niet verrassend, want na het bekendmaken van het evenement op Facebook klikten binnen drie dagen meer dan 800 bezoekers op 'aanwezig' of 'geïnteresseerd'. De organisatie hoopte minimaal 300 mensen te trekken en werd niet teleurgesteld. De volop gefotografeerde en gefilmde stoet trok langzaam richting de Lichtfabriek, waar in drie zalen verschillende muziekstijlen werden gedraaid door zeker vijftien deejays. Al bij binnenkomst werd de toon gezet. Bezoekers kregen een keuze: meteen de zaal ingaan of via de Hallway of Hell de feestvloer betreden. In die donkere gang joegen acteurs bezoekers de stuipen op het lijf. Het geheel werd op poten gezet door Dagverblijf, de organisatie die regelmatig feesten in de Lichtfabriek (Minckelersweg 2) verzorgt.