• Eigen Foto

Duo-concert Haarlemse Harmonieën in de Hout

HAARLEM De laatste twee Haarlemse harmonieën trakteren het publiek zondag 15 juli op een gezamenlijk concert in Het Koepeltje in de Haarlemmer Hout. Van 15.00 tot 17.00 uur komen harmonie De Spaarnebazuin onder leiding van Maron Teerds en het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Misha Sporck met een aantrekkelijk en afwisselend programma. Van klassiek tot musical en van daverende dansen tot een mooie mars.

Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest bijt om 15.00 uur het spits af met pittige dansmuziek van Kkachaturian en middeleeuwse klanken in 'Danserye'. Passie klinkt door in 'En Aranjues con tu Amor' van Rodrigo en in 'The Miller's Dance' van De Falla. Ook komt een deel uit 'Porgy and Bess' van Gershwin voorbij. Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest is een amateur blaasorkest met een uitgebreid, vooral klassiek, repertoire; van historisch tot modern. Het orkest werd in 1952 als harmonie opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een symfonisch blaasorkest.

Harmonie De Spaarnebazuin opent om 16.00 uur met de mars 'Under the Banner of Peace'. Na 'Pilatus: Mountain of Dragons' van Steven Reinke komt De Spaarnebazuin bij 'Beauty and the Beast' in een arrangement van Toshia Mashima. Zou dit nummer staan voor de beide dirigenten die vanmiddag voor De Spaarnebazuin zullen staan? Het optreden wordt afgesloten met 'A Klezmer Karnival' van Philip Sparke. Dit nummer zal door zowel Maron als Lindy gedirigeerd gaan worden. Harmonie De Spaarnebazuin zal volgend jaar haar 90-jarig jubileum vieren. Een vereniging die voor haar leeftijd nog erg levendig is.

Tevens zal harmonie De Spaarnebazuin afscheid nemen van haar al om geroemde dirigent Maron Teerds. Na bijna 5 jaar verlaat Maron met veel weemoed de vereniging. Gelukkig heeft De Spaarnebazuin in de Haarlemse dirigent Lindy Karreman een goede opvolger gevonden. Ook zij zal deze middag aangrijpen om kennis met het Haarlemse publiek te maken.

Het gratis concert is voor iedereen te beluisteren. Picknickmanden mee!