• ©judithcapponfotografie

Donatie voor Bloemendaalse vrijwilligers

BLOEMENDAAL Twee initiatieven uit Bloemendaal ontvingen vorige week een cheque van het Rabobank Stimulerings Fonds. De Vrijwillige Reddingsbrigade Bloemendaal voor de aanschaf van een nieuwe AED. Stichting De Stampertjes ontving een donatie waarmee zij EHBO- en BHV cursussen voor vrijwilligers kunnen organiseren. Rabobank Haarlem en Omstreken geeft met het fonds een deel van de winst van de bank terug aan de samenleving. De cheques werden uitgereikt door ledenraadsleden en medewerkers van de bank.

De Stampertjes biedt kleinschalige opvang aan kinderen van 0 tot en met 5 jaar, die extra ondersteuning nodig hebben. Het kan dan gaan om kinderen met een beperking of kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Daarnaast vangt de stichting ook kinderen op uit gezinnen waarvan de ouders ontlast moeten worden. Bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte of een instabiele gezinssituatie. De Stampertjes draait volledig op vrijwilligers. Zij zijn grotendeels afhankelijk van giften en donaties. De Rabobank donatie gebruiken zij voor BHV- en EHBO- scholing van de vrijwilligers.

De Vrijwillige Reddingsbrigade Bloemendaal heeft van de Rabobank een donatie gekregen voor de aanschaf van een nieuwe AED. De Bloemendaalse Reddingsbrigade bestaat eveneens geheel uit vrijwilligers. Zij zijn grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoring. Voorzitter Ruud Cloeck vertelt: ,,Deze nieuwe AED helpt ons om een belangrijke bijdrage te leveren aan een veilig Bloemendaals strand". De AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het leven kan redden van iemand met een acute hartstilstand. Op mooie dagen ontvangt het strand van Bloemendaal ruim 100.00 bezoekers. De Vrijwillige Reddingsbrigade Bloemendaal houdt toezicht op de veiligheid van al deze bezoekers.