• Jaap Joris Vens - www.superformo

Doel We Are Public gehaald

HAARLEM In ruim twee weken hebben ruim vijfhonderd Haarlemmers zich aangesloten bij cultuurplatform We Are Public. De organisatie had zichzelf tot 23 februari gegeven om vijfhonderd eerste leden te vinden in Haarlem en dat is ruimschoots gelukt; het doel is gehaald en We Are Public gaat officieel van start in Haarlem. Vanaf nu kan men voor 15 euro per maand onbeperkt naar de beste voorstellingen, concerten, films en exposities van de stad.

„Een overweldigend succes", aldus Matya Grabijn, projectleider van We Are Public in Haarlem. „We wisten dat het zou lukken maar dat het zo snel zou gaan hadden we niet gedacht", vult andere projectleider Maarten Claus aan. „Haarlem barst van de cultuuroptimisten. De campagne loopt tot nog 23 februari en lid worden kan uiteraard nog steeds. Als het zo doorgaat halen we de duizend wel. En dat zou goed zijn, want hoe meer cultuuroptimisten, hoe meer we kunnen bereiken".

We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. Voor een vast bedrag per maand kunnen leden onbeperkt naar de beste cultuur. Met dit unieke cultuurlidmaatschap investeren We Are Public-leden mee in cultuur en zorgt het platform voor meer publiek en meer inkomsten voor cultuur. Iets wat in deze tijd nieuw perspectief kan bieden voor al die mooie cultuurinstellingen van de stad. We Are Public is hard op weg een landelijke beweging te worden. Het platform bestaat nu in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Breda, Den Bosch en Helmond. En vanaf nu dus ook in Haarlem.

Vrijdag 19 januari werd het startschot voor de campagne gegeven in het tijdelijke campagne kantoor van We Are Public; een pop-up locatie in de voormalige Rob Peetoom aan de Grote Markt. Wethouder Jur Botter, Joshua Baumgarten (The Irrational Library) en Zippora Elders (Kunstfort bij Vijfhuizen) werden daar als eerste lid. Leden kunnen met hun pas onder andere terecht in Patronaat, Toneelschuur- en Filmschuur, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, De Pletterij, 37PK, Kunstfort bij Vijfhuizen, Museum Haarlem, De Vishal, ABC Architectuurcentrum Haarlem, Nieuwe Vide, Dolhuys Museum, Openluchttheater Caprera . Daarnaast is de pas ook geldig in Amsterdam, Den Haag en Brabant.