• Eigen Foto

Documentaire over jong Haarlems talent

HAARLEM Er is een kleurrijke muziekdocumentaire van 40 minuten in de maak over de jonge talentvolle en ambitieuze singer-songwriter Rosemarijn Strijker uit Haarlem. Onder de naam Rose Marin deed ze in 2018 deed mee aan de Blind Auditions van The Voice Of Holland en zong het nummer 'When You Say Nothing At All' van Ronan Keating. Helaas vonden de juryleden haar vertolking van de song niet voldoende om Rose Marin door te laten gaan in het talentenprogramma op de landelijke televisie, maar ondanks die teleurstelling besloot Rosemarijn verder te gaan met haar muziek en doet ze er alles aan om de top te bereiken. En de documentaire moet daar bij helpen.

De Haarlemse muzikante blijft optreden als soloartiest, schrijft eigen songs, heeft plannen voor een studioalbum en studeert vocals aan het Haarlemmer conservatorium. Rosa Marin beschikt volgens diverse muziekkenners zeker over muzikale kwaliteiten en ze blijft dan ook hopen op een doorbraak bij het grote publiek. Ze treedt al sinds 2012 op met haar gitaar, valt op door een loepzuivere countrystem en krachtige persoonlijkheid en maakt muziek in het genre folk, pop en country. Songs met een boodschap.

In de documentaire 'Rose Marin, Moving On' is te zien dat verder gaan de enige mogelijkheid is om je muzikale dromen als jonge bedreven singer-songwriter waar te kunnen maken. De documentaire toont hoe Rosemarijn Strijker iedere dag knokt voor een succesvolle weg naar de muzikale top. In 40 minuten ziet en hoort de kijker wat ze er allemaal voor doet en laat om haar talent onder de aandacht te brengen bij het grote publiek en hoe zij haar doel wil bereiken. De documentairemakers laten zien hoe Rose Marin zich voorbereid op een optreden, volgen haar voor, op en achter het podium, tijdens het schrijven van nieuwe songs, het opnemen van nummers in een opnamestudio en gaan mee naar het conservatorium in Haarlem, waar ze vocals studeert. Documentairemaker Oncko Quirijn van Kammen wil aan de doelgroep jonge gepassioneerde muzikanten laten zien dat je met doorzettingsvermogen, liefde en passie voor muziek je doelen in het leven kunt bereiken. De weg naar het succes duurt lang.