• Woven Branches doet een lp-presentatie.

    Eigen Foto

Divers programma in Verhalenhuis

HAARLEM Het Verhalenhuis (Van Egmondstraat 7) heeft in de maand april een zeer divers programma. Van films, tot livemuziek en theater. Vanaf april wordt er in het Verhalenhuis in samenwerking met KennemerHart en Zorgbalans een keer per maand op dinsdagmiddag een gevarieerd programma voor senioren in Haarlem Noord neergezet. De aangrijpende film Sonny Boy wordt dinsdag 10 april op het 4 meter filmscherm vertoond.

De film Sonny Boy draait om Waldemar Nods. Als hij in de jaren twintig van Suriname naar Nederland emigreert, wordt hij allesbehalve hartelijk ontvangen. Als hij na een maand het huis van zijn halfbroer moet verlaten vindt hij een kamer bij de moderne en vrijdenkende Rika van der Lans. Ze heeft vier kinderen maar woont apart van haar zwaar gelovige man. De blanke Rika krijgt een affaire met de zeventien jaar jongere, zwarte Waldemar en ze wordt zwanger. Ondanks alles kiezen ze voor elkaar in een tijd waarin niemand daar begrip voor heeft. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt steken de twee hun nek uit door in hun pension plaats te bieden aan onderduikende joden. Wat ze inmiddels wel geleerd hebben, wordt opnieuw bewaarheid: elke daad heeft zijn consequenties. De film start om 14.00 uur en de entree bedraagt 4 euro.

Zondag 15 april is er van 16.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 15.00 uur) een gratis toegankelijk tribute-concert en lp-release in de 'Songs that Matter' serie van het Verhalenhuis. Woven Branches presenteert deze middag haar debuut-lp 'O'. Wat in 2014 begon met zijn vieren op het podium eindigt deze middag met z'n drieën. Samen brengen de heren een ode aan vriend, broer en bassist van de band, Olaf Langbroek. De drie vereeuwigen hem met de door hen vieren gemaakte muziek die op een bijzondere wijze te horen zal zijn. De entree is gratis, maar reserveren is verplicht.

Andere activiteiten die in april op het programma staan zijn onder andere een stadswandeling op woensdag 18 april, een gamenight op vrijdag 20 april, en de vertoning van de film Inside Out op het grote doek, zaterdag 28 april. Een volledig programma is te vinden op verhalenhuishaarlem.nl.