• Eigen Foto

Diploma voor verzorgenden bij Kennemerhart

HAARLEM Negen zij-instromers in de zorg kregen afgelopen week hun welverdiende diploma Verzorgende IG bij Kennemerhart. Dit gebeurde in het bijzijn van docenten, praktijkopleiders, werkbegeleiders en familieleden. Na een opleiding van 18 maanden zijn zij inmiddels actief aan de slag binnen de ouderenzorgorganisatie.

De verzorgenden hebben allemaal een andere opleidingsachtergrond voordat zij aan het zij-instroomtraject begonnen. Zo is er een voormalig grondstewardess, een redactrice, iemand uit de toerismebranche, uit het onderwijs en uit de land- en tuinbouw. Allemaal hebben zij dezelfde drijfveer om een nieuwe stap in hun carrière te maken: 'iets betekenen voor anderen en meer voor mensen doen.'

Stella Koelman, adviseur Leren en Ontwikkelen bij Kennemerhart: "Deze nieuwe collega's willen samen met de cliënt ontdekken wat een dag tot een goede dag maakt en hoe zij daar als verzorgenden aan kunnen bijdragen. Dat doen ze op individueel niveau maar ook op groepsniveau in een kleinschalige woonsetting. Leuk is dat iedereen vanuit een eigen achtergrond unieke competenties meeneemt en vanuit daar met nieuwe ideeën komt voor in het dagelijkse werk. In hun eindpresentaties over de kwaliteitsverbetering in de zorg hebben de leerlingen dat op een mooie manier nog eens extra laten zien".

Een aantal gediplomeerden is tijdens de opleiding zo enthousiast geworden over het werk, dat zij in de toekomst nieuwe zij-instromers gaan begeleiden. Zo geeft zij-instromer Julia Bekker gastlessen op het Nova College: "Ik wil jongeren enthousiast maken voor de zorg. Laten zien dat met ouderen werken gewoon heel leuk is. Daar wil ik me voor inzetten".