• Diana van den Born zet zich in voor LHBTI-acceptatie in de sport.

    Eigen Foto

Diana van den Born in run voor Miss Gay Holland

HAARLEM De Haarlemse LHBTI-activiste Diana van den Born is genomineerd voor Miss Gay Holland 2019. Deze 42-jarige Haarlemse mug, zet zich al vele jaren in op het gebied van LHBTI-acceptatie in de sport. Naast het agenderen van het onderwerp bij onder andere NOC*NSF, diverse sportbonden, lokale sportorganisaties en gemeenten, initieert en organiseert zij zelf ook geregeld sportevenementen voor LHBTI's.

Zo organiseerde zij onder andere de allereerste voetbalwedstrijd tussen transmannen en –vrouwen bij de Koninklijke HFC, een sportdag voor LHBTI-vluchtelingen in samenwerking met diverse Amsterdamse LHBTI-sportclubs, een groot internationaal tennistoernooi en lokale sportieve evenementen in de regio Haarlem. Daarnaast adviseerde zij diverse gemeenten, sportbonden en sportorganisaties over LHBTI-sportbeleid en hield hier diverse workshops over.

Ook zet zij zich op andere wijze in voor LHBTI-gemeenschap, namelijk als bestuurslid bij COC Nederland en de European Gay & Lesbian Sport Federation. Bij beide organisaties behoren het betrekken van (trans)vrouwen bij activiteiten tot één van haar speerpunten. Op de European Lesbian Conference 2017 in Wenen faciliteerde zij een workshop over (trans)vrouwen in de sport. Zelf is zij actief tennisster bij LHBTI-tennisvereniging Smashing Pink, alwaar zij ook de wintertossavonden organiseert.

Diana hoopt dat veel Haarlemmers haar willen helpen om Miss Gay Holland 2019 te worden. Stemmen kan door een mail met haar naam te sturen naar info@missgayholland.nl. De Miss Gay Holland verkiezing is een initiatief van de Stichting PINK Promiss met als doel meer zichtbaarheid en acceptatie creëren voor lesbische vrouwen.