• Laurens Bosch

Demonstratie om Wienen hart onder de riem te steken

HAARLEM Op de Grote Markt wordt zondag 14 oktober vanaf 16.00 uur een demonstratie gehouden om burgemeester Wienen een hart onder de riem te steken. Wienen wordt al een kleine maand beveiligd naar aanleiding van een bedreiging en toen deze week het nieuws naar buiten kwam dat Wienen tijdelijk niet meer in zijn eigen huis woont, maar ondergedoken is, was voor een aantal Haarlemmers de maat vol. In korte tijd organiseerden zij een demonstratie.

,,Het is een kwalijke zaak dat in onze open democratische samenleving onze burgemeester onder moet duiken", volgens de initiatiefnemers in een pamflet. ,,Toen het bericht kwam dat hij zelfs niet thuis kan wonen, was de maat voor ons vol en het besluit snel genomen", vertelt woordvoerder Alain Timmers.

Wat er zondag gaat gebeuren weet hij nog niet precies. ,,Dat zijn we nu aan het uitdokteren. Het gaat ook niet zo lang duren, een half uurtje of een uurtje misschien. We kijken of we wat sprekers kunnen vinden. Maar hoe dan ook hoop ik dat veel mensen komen om te tonen dat wij dit in Haarlem niet pikken."