• Archief

Democratisch Café afsluiting Maand van Democratie

HAARLEM Gemeente Haarlem houdt op woensdag 13 februari van 19.00 tot 22.00 uur het Democratisch Café, als afsluiting van de Maand van de Democratie.  Tijdens dit café, in Seinwezen aan de Kinderhuissingel 1, gaan Haarlemmers in gesprek met elkaar, initiatiefnemers, het college en gemeenteraadsleden over initiatieven en het experimenten met nieuwe vormen van democratie. Iedereen die het interessant vindt om hierover mee te praten of te komen luisteren is welkom. 

Tijdens de bijeenkomst staat centraal hoe bewoners het hef in eigen handen nemen om maatschappelijke thema's in de stad zelf op te pakken. En hoe bewoners steeds meer invloed willen en zouden kunnen krijgen op besluitvorming van het gemeentebestuur. Hier wordt dieper op in gegaan tijdens een gesprek met een expertpanel, workshops en de afsluitende borrel.

PROGRAMMA Het programma bestaat uit een panel met Jur Botter (wethouder), Anne Sterenberg (raadslid VVD), Jornt van Zuylen (projectleider Lokale Democratie bij de VNG), Ruud van der Pluijm (voorzitter wijkraad Koninginnebuurt) en Baud Schoenmaeckers (initiatiefnemer en eigenaar Seinwezen). Daarna kunnen aanwezigen deelnemen aan verschillende workshops en sluiten we de avond af met een netwerkborrel. Bekijk het volledige programma op de website van de Nieuwe Democratie.
Aanmelden via: nieuwedemocratie@haarlem.nl.