• De Grootste Band van Nederland | Youtube

De Grootste Band van Nederland plots wereldwijd bekend

HAARLEM Het filmpje van het optreden dat de Grootste Band van Nederland gaf op de Grote Markt in Haarlem in 2016, staat al drie jaar op Youtube. Sinds twee weken wordt het filmpje ineens erg veel bekeken. "In een week tijd hebben we 60.000 kijkers erbij gehad", meldt oprichter Alain Timmers aan NH Nieuws.

Timmers weet niet waar de plotselinge populariteit vandaan komt. "Elke dag krijg ik wel tien aanmeldingen en elke dag komen er duizend kijkers bij", vertelt Timmers. "Dat vind ik wel bijzonder. Het is drie jaar geleden! Eerst dacht ik dat het was omdat Neil Young naar Nederland komt, maar de views komen van over heel de wereld. Hij moet ergens zijn opgepikt." In 2017 ging de band nog een keer los, maar daarna stopte Timmers met het organiseren van het grote evenement. "Het kost enorm veel geld, dat risico konden we financieel niet meer lopen."

Hij hoopt dat het succes van het filmpje ondernemers over de streep trekt die het geheel willen financieren. "Dan gaan wij knallen en heeft de ondernemer exposure over de hele wereld. Ik hoop dat er iemand opstaat."

Het filmpje is ook te bekijken via Youtube.