• Archief

Dansende Pieten op Spaarne

HAARLEM/SPAARNDAM Nadat Sinterklaas in Nederland is aangekomen in Zaandam, heeft hij nog een dag extra nodig om in Haarlem te komen. Daar brengt de Sint met zijn Pieten zondag 18 november een bezoek aan de binnenstad van Haarlem. Net als voorgaande jaren heeft de Sint het pittoreske Haarlem uitgekozen om zijn boot aan te leggen aan de kade van het Spaarne. De pakjesboot komt vanuit de richting van Heemstede aangevaren.

De intocht wordt ook dit jaar weer een groot feest met zingende, dansende en vrolijke pieten. Nadat de Sint voet aan land heeft gezet stapt hij op de rug van Amerigo om een rondrit door de stad te maken. Aangekomen op de Grote Markt wacht hem een enorm ontvangst met loco-burgemeester Sikkem als één van de gespannen wachtende Sint-fans.

De Stoomboot legt om 13.00 uur aan het Spaarne voor de Koudenhoorn tegenover de Valkestraat aan. Daarna volgt een route langs het Spaarne, Damstraat, Oude Groenmarkt, Grote Houtstraat, Proveniershof, Gierstraat, Gedempte Oude Gracht, Zijlstraat, Krocht, Smedestraat en uiteindelijk aankomen op de Grote Markt. Hier wacht loco-burgemeester Sikkem rond 14.00 uur Sinterklaas op.

De Sint heeft zo'n druk programma dat hij zaterdag 24 november pas een bezoek aan Spaarndam kan brengen. Hier zijn kinderen vanaf 13.30 uur welkom op de Kolk. De Sint wordt hier toegezongen door ouders en kinderen, samen met kinderen van het zangkoor Lalalau en met medewerking van de Pietenband. De activiteiten op de Kolk duren tot ongeveer 15.15 uur, daarna loopt de Sint met alle kinderen naar speeltuin Nieuw Leven, waar vanaf 15.30 uur een gezellige sinterklaasmiddag is voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. De entree is gratis. Ouders mogen de kinderen wegbrengen en ophalen, maar niet binnen blijven. Voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar is er van 19.30 tot 22.30 uur een klaasdisco. Ook hiervoor is de entree gratis.

Meer informatie over beide intochten is te vinden op www.sintintochthaarlem.nl en www.speeltuinnieuwleven.nl.