• De heerlijkste gerechten worden geserveerd op de Grote Markt.

    Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto

Culinair genieten in Haarlem

Van sushi tot tropische cocktail

HAARLEM Diverse horeca-ondernemers zijn druk bezig om de laatste voorbereidingen te treffen voor de 24e editie van Haarlem Culinair, dat van 2 tot en met 5 augustus op de Grote Markt plaatsvindt. ,,We willen ook dit jaar weer een vooruitstrevend culinair evenement voor onze gasten neerzetten", laat voorzitter Henny Leeflang weten. ,,Maak kennis met de keuken van Haarlem, kom je smaak verwennen en verrassen en kom vooral genieten".

Haarlem Culinair start donderdag 2 augustus om 17.00 uur en alle andere dagen kan men er vanaf 13.00 uur terecht. Alle dagen kan er tot 23.00 uur genoten worden. Ook dit jaar kunnen de gasten weer terecht bij de top van de Haarlemse horeca. Restaurant ML en Ratatouille Food & Wine zijn de sterrenzaken. Nieuwkomers zijn: Diga, Fortuyn, Urban Bistro – Old & New York Kitchen, Bistrobar Indonesia en Ome Pietje. Oude bekenden zijn: Restaurant Fris, Restaurant Parels, Dodici, Ristorante Napoli, Brick en Sushi Time.

Zoals gebruikelijk is op donderdag de opening. Op vrijdag zal de jury de restaurants beoordelen op de beste spijs – Duitse wijncombinatie. De winnaar krijgt zaterdag de Smulpaap uitgereikt. Vorig jaar werd Brick unaniem door de jury als winnaar uitgeroepen. Onder de Perfect Sky is er naast een aanbod van bier, wijn en frisdrank ook cocktails van Bar Wigbolt, schenkt de Scroppino Bar het koude drankje en is er een wijnproeverij van Duitse wijnen.

Ook dit jaar is de Speciaal Biermarkt op het Boerenplein naast de Jopenkerk weer onderdeel van het culinaire feest. De markt is geopend op zaterdag en zondag van 12.30 tot 18.30 uur. Meer informatie over dit bierfestival en de voorverkoop van kaarten is op pagina 11 van deze krant te vinden.

Voor meer informatie over het evenement kan men terecht op Facebook of op haarlemculinair.nl. Hier worden ook alle deelnemers kort geïntroduceerd, met een verwijzing naar de website.