• Tijdens het Spaarnestad Concert genoten de vele toeschouwers op het water of langs de kade van de diverse spectaculaire optredens aan de Nieuwe Gracht.

    Sutiah van Netten
  • Sutiah van Netten
  • Sutiah van Netten
  • Sutiah van Netten

Concert vol spektakel op Nieuwe Gracht

HAARLEM "Optreden in mijn thuisstad Haarlem samen met het Kennemer Jeugd Orkest vind ik echt cool", riep zanger Roel van Velzen het publiek enthousiast toe. VanVelzen vormde zaterdag 6 juli samen met het jeugdorkest de slotact. Het Spaarnestad Concert, voorheen Spaarne Concert, werd voor de eerste keer op de Nieuwe Gracht gehouden. Het muziek evenement trok veel toeschouwers die op het water in bootjes en sloepen of langs de kade konden genieten van de diverse spectaculaire optredens.

Het Spaarnestad Concert is voor de vierde editie verplaatst naar een nieuwe locatie. "De vorige drie edities aan het Spaarne leverde in de stad te veel grote verkeersopstoppingen op en het was lastig om het gebied rond het podium voor een langere tijd autovrij te krijgen. Het geluid klinkt ook mooier aan de Nieuwe Gracht, omdat het niet weerkaatst", aldus organisator Henny Leeflang.
(tekst gaat verder onder de video)

 

Mede door de regen liep het programma uit, maar gelukkig klaarde het weer snel op. In het voorprogramma stonden talentenvolle jonge Haarlemse muzikanten. Gevolgd door het swingende optreden van de jeugd bigband New Harlem DeLuxe. Na het eigen indrukwekkende optreden had het Kennemer Jeugd Orkest, onder leiding van dirigent Matthijs Broers, de eer om zangeres Astrid Nijgh en VanVelzen muzikaal te begeleiden. Altvioliste Elise Brabander van het Kennemer Jeugd Orkest: "We hebben de afgelopen tijd extra veel gerepeteerd. Vandaag hebben we voor het eerst met het orkest gerepeteerd met VanVelzen en dat ging gelijk goed."