• De Juice Vocal Band geeft een dubbelconcert met The Nightingales, een a capella gezelschap uit het Zwitserse Solothurn,

    Eigen Foto

Classical Tour langs kerkjes

BLOEMENDAAL Op zondag 20 mei, eerste Pinksterdag, vindt de tweede Classical Tour door Zuid-Kennemerland plaats. Deelnemers aan deze muzikale rondtocht kiezen hun eigen route langs vier monumentale kerkjes in Bloemendaal, Santpoort en Spaarndam. Jonge talentvolle musici geven daar korte, afwisselende concerten. Het hele parcours is 25 kilometer lang, onderweg wordt gezorgd voor drankjes en hapjes.

Peter Duvall Slothouwer, van de Dorpskerk Spaarndam, nam vorig jaar het initiatief om samen met de dorpskerken in Bloemendaal en Santpoort een fietstocht langs de mooie monumenten te combineren met een aantal korte klassieke concerten. Aangemoedigd door de enthousiaste reacties van de deelnemers aan de eerste Classical Tour zijn de krachten opnieuw gebundeld en kon er voor deze nieuwe editie zelfs een vierde locatie aan de route worden toegevoegd: de fraaie Zocher Lounge, het kerkje op het terrein van het voormalig provinciaal ziekenhuis Santpoort.

Net als vorig jaar bepalen de deelnemers zelf hun startplaats. Alleen de laatste stop is voor iedereen gelijk: de Dorpskerk Santpoort, waar het verrassende slotconcert plaatsvindt. De concerten duren telkens ongeveer 30 minuten. Er wordt opgetreden door het Genesis Ensemble (een strijk sextet), Deborah en Maxime (saxofoon en piano), Antanas Makštutis (klarinet) en er is een bijzonder dubbeloptreden van de Juice Vocalband in samenwerking met de Nightingales (Zwitserland). De diverse concerten starten om 12.00, 13.15 en 14.30 uur. Om 16.00 uur is er een slotconcert van de Juice Vocalband met de Nightingales in de Santpoortse dorpskerk.

Een passe partout voor de hele middag kost in de voorverkoop 17,50 euro, bij de zaal 20 euro. Hapjes en drankjes inbegrepen. Op classicaltour.nl staat alle relevante informatie over de inhoud van de concerten, de uitvoerende musici, de adressen en aanbevolen route (ook per auto) en de kaartverkoop vermeld.