• Eigen Foto

Carla van Hooff presenteert boek over vrijheid

HAARLEM Carla van Hooff presenteert zaterdag 23 februari van 19.00 tot 21.00 uur haar debuut 'De Uitnodiging die Leven heet' bij Bar Wolkers (Gedempte Oude Gracht 139). Dit spirituele boek is een uitbreiding op haar werk als Bevrijdingscoach en als teacher van Essentie-Bijeenkomsten.

Van Hooff is haar carrièrre gestart als lerares (van kleuters tot 17-jarigen) en euritmiste (een danskunst die op Vrije Scholen wordt onderwezen), maar besloot na 12 jaar met het onderwijs te stoppen en een eigen praktijk te starten: Bevrijd Leven. Van Hooff: ,,Ik besefte steeds meer hoe belangrijk vrijheid voor mij was enhad de wens om dit met mensen te delen. Ik voerde gesprekken met mensen die vastgelopen waren in hun werk, of relatie, in een gezin, in een opleiding, of in een bepaalde situatie".

Volgens Van Hooff zijn de meeste mensen op zoek naar vrijheid, maar die is niet altijd even makkelijk te vinden. ,,Vrijheid vind je meestal niet door op de vlucht te slaan, maar juist door dieper te kijken en niet langer op de vlucht te gaan voor je verdriet/pijn en je overal de underdog te voelen, maar door er doorheen te bewegen. Vaak ziet de pijn of de situatie er dan lichter uit dan je ooit had gedacht. Je hoeft je niet langer te identificeren met je gedachtes of gevoelens. Je raakt daar steeds meer van bevrijd. Er ontstaat het besef dat je meer bent dan alleen je lichaam".

Hoe en waar die vrijheid te vinden is, is de kern van het boek van Van Hooff. ,,Als het besef daarvan steeds meer op de voorgrond komt van je leven vind je bevrijding, Bevrijding middenin het leven. Je hoeft je dus niet af te zonderen en in een klooster te gaan wonen of ergens in eenzaamheid je terug te trekken uit het leven. Het gaat er nu juist om te midden van alles en iedereen rust, vrede en vrijheid te vinden".

Voor meer informatie: www.bevrijdleven.nl of www.barwolkers.nl.