• De leerlingen brengen zeer gevarieerde muziek ten gehore.

    Jaco_den_Boer

Canto! zingt voor Ecuador

HAARLEM Alle leerlingen van Zangschool Canto! in Haarlem laten zich zaterdag 21 april horen voor Ecuador, tijdens het benefietconcert Canto! voor Ecuador in het Rosenstock Huessy Huis (Hagestraat 10). Het benefietconcert bestaat uit optredens van zowel individuele zangers en zangeressen, als Koor Canto! en Vocal Group De Cantantes. De leerlingen zijn tussen de 14 en 70 jaar oud en brengen allerlei soorten muziek ten gehore variërend van pop, jazz en gospel tot close harmony en a capella muziek. En dit alles voor het goede doel.

In 2015 bezocht Charo Durán, eigenaresse van de Haarlemse Zangschool Canto! een mooi project in het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Om precies te zijn in het dorpje Azama, ten noorden van Quito. Het project heet 'Caritas de Esperanza' (Hoopvolle gezichtjes) en is opgezet door de familie Cifuentes. Het ondersteunt de armste ouders uit de omgeving, door gratis kinderopvang voor de allerkleinsten en naschoolse opvang voor de schoolgaande kinderen. Door de opvang wordt het voor ouders mogelijk te gaan werken en geld te verdienen. Tegelijkertijd zorgt de opvang voor een veilige omgeving voor de kinderen om in op te groeien.

Durán: ,,In de korte periode dat ik er ben geweest, heb ik kunnen zien hoe heftig de situaties zijn waarin deze kinderen opgroeien. Maar ik heb ook gezien dat het plezier dat de kinderen hebben - ook al is het maar één moment- en de veiligheid en liefde die de kinderen ontvangen door het project zó ontzettend waardevol zijn! Ik zag een sprankje hoop in de hoofden en harten van deze kinderen. Hoop op een betere en veiligere toekomst."

Het geld dat met dit benefietconcert wordt opgehaald, komt goed terecht. ,,Wij geven hen muziek, door onze muziek. Het opgehaalde geld zal namelijk worden besteed aan de koop van (inheemse) muziekinstrumenten en muzieklessen door lokale muziekdocenten aan de kinderen op het project. Muziek doet leven, muziek geeft hoop, muziek maakt gelukkig. Zo kunnen wij delen in ons geluk, door te delen in muziek, tijdens ons benefietconcert."

Het concert vindt plaats tussen 19.30 en 22.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.zangschoolcanto.nl.