• Eigen Foto

Buurtfestival Zomer in de Zaanen is voor heel Haarlem

HAARLEM Kleine en grote bands op het podium, kleintjes met eigen knutselwerkjes op het grote veld en kraakvers en kristalhelder eten en drinken in kramen en karren - dat is het festival Zomer in de Zaanen ten voeten uit. Het gezelligste, energiekste en kindvriendelijkste festival op buurtformaat van Haarlem viert zaterdag 29 juni van 14.00 tot 23.00 uur haar twaalfde editie en evenals de voorgaande jaren draait alles ook nu weer om een 'goed klimaat in de buurt'.

Tijdens Zomer in de Zaanen kunnen alle grote en kleine buurtbewoners van Haarlem-Noord, maar natuurlijk ook mensen uit de wijde omgeving, genieten van muziekoptredens, gezellige activiteiten en smakelijke versnaperingen. En dat alles onder het motto 'voor de buurt, door de buurt'. Met die kreet willen de organisatoren aantonen dat het uniek is om een festival als dit in je nabijheid te hebben. Zomer in de Zaanen is bedacht door buurtbewoners, zij doen zelf de organisatie en ondernemers in de buurt dragen bij aan de totstandkoming. Het festival is 100 procent initiatief van stadmakers en dat slaat aan. Ieder jaar komen er ongeveer 2500 bezoekers op het festival af.

Op muzikaal vlak valt er genoeg te genieten met namen als Irrational Library, Käthe van den Hurk, Ducktape en Yorick van Norden. Laatstgenoemde debuteerde in 2015 als soloartiest op Excelsior Recordings met zijn alom geprezen album 'Happy Hunting Ground' en werd met single 'Stranglehold' kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Na een geslaagde clubtour reisde de voormalige voorman van The Hype vervolgens samen met Anne Soldaat door het land met hun muziekvoorstelling 'Unsung Heroes'. Live maakt Yorick zijn opwachting met Maarten Kooijman (Johan), Danny vanTiggele (Mister and Mississippi), Paul Bond (Dandelion) en Wouter Tol (Dandelion). Ook de Hart Muziekschool is een groot deel van de dag aanwezig. Van workshops om zelf mee te doen tot mini-concerten om ademloos naar te luisteren. Vanaf 14.00 uur is Muziekschool hart op het podium te vinden met een heel gevarieerd programma.

Maar het draait niet alleen om de muziek. Op Zomer in de Zaanen vinden tussen 14.00 uur en 18.30 uur diverse activiteiten plaats voor jong en oud. De meeste activiteiten zijn gratis voor enkele workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd. Er is onder andere een spelletjes café, een meidenhoekje met kralen, er kunnen henna tatoos gezet worden, er is een muziekhoek, een photoboot, een blotevoeten pad, een verhalen caravan en nog veel meer. Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op zomerindezaanen.nl.