• Eigen Foto

Burgemeester Wienen Liberaal van het Jaar

HAARLEM JOVD Kennemerland reikt ieder jaar de prijs 'Liberaal van het Jaar' aan een persoon die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor liberale waarden en ideeën. Deze titel is dit jaar naar Jos Wienen gegaan, de burgemeester van Haarlem.

Wienen begon zijn politieke carrière in de jaren tachtig in Ridderkerk, waar hij voor het CDA de gemeenteraad inging en werd daarna wethouder. Begin 2000 werd Wienen burgemeester van Katwijk, zijn eerste burgemeesters positie. In 2016 werd Wienen door de gemeenteraad van Haarlem voorgedragen om de nieuwe burgemeester van deze gemeente te worden. Eenmaal burgemeester ging Jos Wienen een sterk beleid voeren tegen criminaliteit in Haarlem. Sinds dat moment kwamen er doodsbedreigingen aan zijn adres, waardoor hij nu de klok rond zwaar beveiligd moet worden.

JOVD Kennemerland reikt daarom dit jaar de prijs uit aan Jos Wienen voor zijn voortdurende inzet en het blijven uitoefenen van zijn voor de democratie belangrijke functie. Hij zet zich in voor een veilig Haarlem en moet daardoor de ultieme prijs betalen, zijn eigen vrijheid.