• René Koster

Broodjes kopen voor twee goede doelen

HAARLEM Ook dit jaar houden de diaconie van de Protestantse wijkgemeente Haarlem-Centrum, de diaconie van de Lutherse Kerk Haarlem en Stem in de Stad in de Grote of St. Bavokerk weer de bekende broodbank-actie.

De broodjes die de Haarlemse bakkerij Van Vessem speciaal voor de broodbank-actie bakt, zijn voor 5 euro per stuk te koop op de zaterdagen 1, 8 en 15 december, telkens tussen 13.00 en 17.00 uur. De opbrengst van de broodbank-actie gaat naar Eenzame Uitvaart Haarlem. Dit is een samenwerking van de gemeente Haarlem, Uitvaartcentrum Haarlem, Stem in de Stad en Kerk Zonder Grenzen/MomenTaal. Zij zorgen ervoor dat aan Haarlemmers zonder geld of nabestaanden toch eer wordt bewezen bij de begrafenis. Het andere doel is Achter de Regenboog. Zij helpt kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een ouder of een broertje of zusje.

De actie wordt zaterdag 1 december geopend om 13.30 uur in het koor van de Grote Kerk met de voordracht van 'Het diakenhuismannetje' door de Haarlemse acteur Peter Römer.