• Eigen Foto

Boek '100 jaar GGD' gepresenteerd bij Kennemer boekhandel

HAARLEM In de Kennemer boekhandel werd afgelopen zondag het boek '100 jaar GGD in Kennemerland; van Spaanse griep naar Sexucation' gepresenteerd. Bij de presentatie was ook de Haarlemse wethouder Marie-Thérèse Meijs, tevens voorzitter van het bestuur van GGD Kennemerland, aanwezig.

Het boek beschrijft wat de regionale GGD nu doet en hoe de openbare gezondheidszorg er vanaf 1918 uitzag in deze regio. Alle gemeentes in de regio komen aan bod: Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen én de gemeente Haarlemmermeer (inclusief Haarlemmerliede/Spaarnwoude). Het boek is zo geschreven dat het voor iedereen interessant is, dus zonder medische terminologie of saaie details over de bedrijfsvoering van de GGD.

Het boek is rijk geïllustreerd met recente en historische foto's. De foto's zijn grotendeels afkomstig uit de collectie van het foto-archief van United Photos De Boer, dat in 2013 werd toegevoegd aan de collectie van het Noord-Hollands Archief.

Het boek is te koop via de regionale kwaliteitsboekhandels, de meeste Bruna's, een aantal Read Shops en winkels van Primera. Daarnaast is het boek te lenen bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland.