• Archief

Bloemendaal niet erg enthousiast over komst F1

BLOEMENDAAL De reacties in de regio op de bekendmaking van de Grand Prix van Nederland in Zandvoort zijn niet allemaal even allemaal even enthousiast. De gemeentes Bloemendaal en Haarlem hebben hun bedenkingen bij de te verwachten verkeersdrukte. Vanuit Haarlem waren deze geluiden al eerder op de dag te horen, al ziet die gemeente ook zeker de pluspunten

Bij Bloemendaal ligt dat anders, die gemeente ziet voornamelijk nadelen aan de komst van de F1 naar het nabijgelegen circuit. ,,Wij hebben alleen lasten en geen lusten, want we hebben ook maar weinig hotels bijvoorbeeld", laat wethouder Henk Wijkhuisen weten. ,,De Zandvoortselaan door onder ander Aerdenhout is bebouwd en kan niet verbreed worden. De Zeeweg door de duinen willen we niet verbreden."

De gemeente Bloemendaal is in ieder geval van plan de extra kosten op buurgemeente Zandvoort te verhalen. ,,Als er gedacht wordt dat de F1 tachtig miljoen oplevert, dan kan er ook twaalf miljoen geïnvesteerd worden in een transferium tussen Amsterdam en Haarlem om op de lange termijn de verkeersoverlast voor onze dorpen te verminderen", zo besluit Wijkhuisen.