• NH Nieuws

Bewoners flat Teylersplein ongerust: overal scheuren en lekkage

HAARLEM Bewoners van een flatgebouw aan het Teylersplein in Haarlem-Oost zijn erg bezorgd om scheuren en lekkage in hun woningen. Zij vrezen voor betonrot die schade heeft berokkend na werkzaamheden op het dak afgelopen week.

Onder een deel van de bewoners is onrust ontstaan over de constructie van de flat, nu er door het warme en vochtige weer na werkzaamheden op het dak scheuren ontstonden en vaak ook weer dichttrokken. John La Fleur van de bewonerscommissie wijt het allemaal aan de slechte staat van onderhoud van de flat. Dat meldt mediapartner NH Nieuws.

Ymere zegt de onrust wel serieus te willen nemen, maar dat er 'geen gevaar is', zo meldt een woordvoerster aan NH Nieuws. Bovendien is volgens de woningcorporatie niet iedereen in de flat ontevreden over het onderhoud en is er ook met andere bewoners wel degelijk goed contact. 

Deze week zal er gekeken worden naar wat er verder gedaan kan worden om de onrust onder de bewoners te verminderen. Ook de relatie tussen de nieuwe scheuren en de al bestaande klachten over vensters die naar buiten worden geduwd wordt dan verder onderzocht. 

Bovenstaande rapportage is gemaakte door mediapartner NH Nieuws.