• Eigen Foto

Antigeluid bij pop-up-art-galerie Bhamd!

HAARLEM Kunstcollectief Bhamd! opent zaterdag 30 maart om 15.00 uur officieel de deuren van de nieuwe pop-up-art-galerie aan de Grote Houtstraat 116.

 Bhamd! is een nieuw kunstcollectief dat een antigeluid wil zijn op de gevestigde orde van 'ons kent ons', de reguliere musea, de gelikte galeries met exposities van de al bekendere kunstenaar en de hoge commissies die door de tussenhandel wordt gevraagd. Het collectief wil laten zien dat het ook anders kan, dat kunst toegankelijk, zichtbaar en betaalbaar kan zijn voor iedereen. Met de laagdrempelige pop-up-galerie, die tevens dienstdoet als atelier, biedt Bhamd! een podium van 400 m2 voor de (nog) onbekende kunstenaar. Naast expositie van eigen werk zal er in de toekomst ook werk van anderen geëxposeerd kunnen worden. Verder zijn er ideeën voor inloop-workshops, lezingen en het vertonen van art-films.

Het collectief bestaat uit Roel Ebbinge (fotografie), Berit Walbeek (tekenen, 3D), Maartje Kemme (schilderen, mixed media), Leo Dooren (schilderen, tekenen, 3D), Sam den Das (fotografie, schilderen), Willem van den Berg (schilderen) en Maud Ramaekers (schilderen, mixed media, 3D).

BHAMD! is een acroniem van de steden van de oprichtende leden: Haarlem, Amsterdam, Alkmaar en Den Haag, waarbij de B staat voor beeldende kunst. De initiatiefnemers studeren aan de Kunstacademie Haarlem/Leiden.