• Olav Mol voelt Max aan de tand.

  Bert Westendorp
 • Max Verstappen bereidt zich voor op een aantal rondjes circuit

  Bert Westendorp
 • Een rondje Zandvoort van Max.

  Bert Westendorp
 • Uit de pits, gereed voor de demo.

  Bert Westendorp

Alvast genieten van Formule 1 tijdens Racedagen

ZANDVOORT Met het vastleggen van een Formule 1 race in 2020 op de piste van Zandvoort kregen de Max Verstappen Racedagen afgelopen weekend een apart allure. Er waren weliswaar spectaculaire races, waaronder een serie voor het Europees Kampioenschap Toerwagens (WTCR), maar het massaal toegestroomde publiek kwam toch speciaal voor de Nederlandse autosportheld Max Verstappen.

Bert Westendorp

Samen met zijn Red Bull Formule 1 teamgenoot Pierre Gasly werd de toon gezet. De V8 Formule 1 renwagens van een aantal jaren terug waren in een straal van ruim twintig kilometer te horen. Zaterdagmiddag waren er niet geplande rookwolken te zien op de piste. Gasly kreeg tijdens één van de demonstraties te maken met mechanische problemen. Het bleek de versnellingsbak te zijn die het had begeven. Om zondag toch aan de bak te kunnen, werden uit Engeland onderdelen gehaald om ook de Fransman weer op de baan te krijgen. Urenlang sleutelen door de monteurs leverde resultaat op. Gasly draaide zondag onder luid applaus weer vrolijk zijn rondjes op het circuit. ,,Prachtig wat een geluid. Ja we hebben wel oorbescherming, want dit is ongelooflijk", laat een vader weten die met zijn zoontje op het duin naast het rechte stuk de Formule 1 sfeer intens beleeft.

Tijdens een interview met tv=presentator Olav Mol liet Verstappen weten met vol vertrouwen het komende evenement, de Formule 1 Grand Prix van Monaco, tegemoet te zien.

Extra treinen en bussen bewezen afgelopen weekend hun diensten. Van urenlange files was geen sprake. Volgend jaar geen twee Formule 1 wagens op de baan, maar twintig renwagens. Zandvoort is er klaar voor!