• Alain Clark herdenkt mee in de Haarlemmerhout.

    Rahi Rezvani

Alain Clark op Herdenkingsconcert 4 mei

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

HAARLEM Het elfde Bevrijdingspop Herdenkingsconcert is er een om met hoofdletters in de agenda te zetten. Niemand minder dan Haarlems eigen superster Alain Clark betreedt vrijdag 4 mei het podium in de Haarlemmerhout, onder begeleiding van het Kennemer Jeugd Orkest. Ook contrabas soliste Sasha Witteveen treedt deze avond op, naast de Haarlemse stadsdichter Willemien Spook en spoken wordperformer Joshua Baumgarten. Ook een dag later is het programma er een om de vingers bij af te likken. Zaterdag 5 mei treden onder andere Ladysmith Black Mambazo, DI-RECT, Big2, Altin Gün en Michael Prins op in de Haarlemmerhout.


Het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert is inmiddels een vaste waarde in aanloop naar Bevrijdingspop. Op de avond voor 5 mei, kort na de 2 minuten stilte, wordt op het hoofdpodium van Bevrijdingspop een klassiek concert uitgevoerd, doorspekt met popinvloeden. Het Kennemer Jeugd Orkest is een vast onderdeel van de avond, net als de deelname van een Haarlemse artiest – dit jaar Clark. Het Herdenkingsoncert mag zich in toenemende populariteit verheugen – iets wat de organisatie van Bevrijdingspop van harte toejuicht. Immers: vrijheid is niet vanzelfsprekend en herdenken en vieren gaan hand in hand.

Voor het Herdenkingsconcert start, wordt op de grote schermen naast het podium de Nationale Herdenking op de Dam uitgezonden. Concertgangers die liever lokaal herdenken, kunnen ook naar De Dreef lopen, waar bij het monument een herdenking en kranslegging plaatsvindt. Na de kranslegging, rond 20.30 uur, start het gratis toegankelijke Herdenkingsconcert. Voor wie niet lang wil staan of slecht ter been is, staan op het veld klapstoelen opgesteld. Het is aan te raden tijdig uw plaats in te nemen als u hiervan gebruik wilt maken.


Tijdens het Herdenkingsconcert 2018 worden naast het podium beelden vanuit het Levende Getuigenissen-project getoond. Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium interviewden eind maart veteranen en mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.
Het concert is rond 21.30 uur afgelopen en zoals altijd gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.