• Duo Heemsbergen en van Jaarsveld.

    Allard Willemse

Afwisselend klassiek programma in Bloemendaalse Dorpskerk

BLOEMENDAAL Het Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld speelt zondag 31 maart vanaf 15.00 uur in de Dorpskerk (Kerk[plein 1). Het afwisselende programma omvat werken voor klarinet en piano van de componisten Finzi, Mozart, Brahms en Gershwin.

Angélique Heemsbergen (piano) en Nicole van Jaarsveld ( klarinet) vormen ruim 10 jaar een duo. Beiden behaalden zij hun masteropleiding kamermuziek aan het conservatorium. In hun samenwerking staan muzikaal samenspel en een gelijkwaardige rol voor piano en klarinet centraal. Hun 10-jarig jubileum bekroonden zij met het uitbrengen van een cd met werken van Johannes Brahms, Francis Poulenc en Gerald Finzi. Ze gaven concerten in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Ook waren ze te horen op Radio 4.

Ook in dit concert komt hun intense samenspel helemaal tot zijn recht, van het beroemde Adagio uit het klarinetconcert KV 622 van Mozart tot een spetterende bewerking van Gershwins 'Rhapsody in blue'. Verder spelen zij 5 Bagatelles Opus 23 van Gerald Finzi en Sonate in f opus 120 nr. 1 van Johannes Brahms. Na afloop wordt alle gasten een drankje aangeboden.

Voor informatie en kaartverkoop (12 euro per stuk) zie: www.dorpskerkbloemendaal.nl